Sådan vælger du den rette varmepumpe

Når du beslutter dig for, at du skal have en varmepumpe, så er der flere faktorer, du bør have med i dine overvejelser. Ved at overveje disse faktorer vil du ende med den helt rette varmepumpe til din bolig. Herunder kan du læse mere om de overvejelser, du bør gøre dig for at foretage det rette valg af varmepumpe.

Tænk over dine ønsker og behov

Det første, du skal finde ud af, er, om du gerne vil erstatte din nuværende varmekilde med en varmepumpe, eller om det bare skal være en supplerende varmekilde. Det kan eksempelvis være, at du bare skal have en luft til luft-varmepumpe til udestuen eller spisestuen.

Har du i sinde at skifte din nuværende varmekilde helt ud med en varmepumpe, skal du finde ud af, om du ønsker en luft til vand-varmepumpe eller en jordvarmepumpe. 

Overvej energibehov, klimaskærm og varmefordelingsanlæg  

Det er altid en god idé at få fat i en rådgiver, der ved en masse om varmepumper, når du skal vælge den rette for dig. Vedkommende kan nemlig hjælpe dig med at finde ud af, hvor stor en varmepumpe du har brug for i forhold til dit varmeforbrug. Derudover så har din boligs klimaskærm og varmefordelingsanlæg også en stor betydning for valg af varmepumpe.  

Tag hensyn til pladsforholdene

Du skal ydermere finde ud af, om der er plads til den del af varmepumpen, der skal befinde sig indendørs. Husk at der også skal være plads til rør og ventiler.

Udearealet og støjkrav er vigtige elementer

Hvis du gerne vil have en jordvarmepumpe, skal du have et stort udeareal. Hvis du derimod vil have en luft til vand-varmepumpe, skal du være opmærksom på, at der er nogle støjkrav, der skal overholdes.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*